hipsut.png  Tarjoamme ammatillista perhehoitoa ja vahvistavaa eläin- ja luontoavusteista toimintaa 13–21-vuotiaille tytöille. Vahvuutemme on yli 20 vuoden kokemus ja psykiatrinen osaaminen.  hipsut.png

Ammatillinen perhehoito

ammatillinen_perhehoito.pngTavoitteenamme on, että nuoren aika kodissamme on kuin mestarillisesti kirjoitettu tarina tai ainakin osa sitä. Tässä tarinassa ei pelätä karikkoja tai tuulen kääntymistä, vaan ne valjastetaan mahdollisuuksiksi. Tarinamme pääosissa ovat lapset, nuoret, vanhemmat ja muut aikuiset, turvallinen koti ja kaunis maatilamiljöö, sekä asiansa osaavat turvalliset ammattilaiset. 

Vastuullisuus ja vapaus kulkevat tarinassamme käsi kädessä. Nuoret tarvitsevat vastuukasvatuksen tueksi tulla kuulluksi itseään ja yhteisöä koskevissa kysymyksissä. Vastuun kasvuun kuuluu omien asioiden hallitsemisen opettelu. Nuoret huolehtivat ”päätyökseen” koulunkäynnistä. Talon arkirutiineista koko yhteisö vastaa yhdessä.

Meille Toiskaan sijoitetun nuoren tärkein yhteisö on oma perhe ja läheiset ihmiset. Emme kuvittele korvaavamme tätä nuorelle tärkeää yhteisöä. Parhaimmillaan tänä aikana olemme toinen koti ja perhe ja toimimme nuoren omaa perhettä ja yhteisöä vahvistaen ja voimaannuttaen.

Olemme jatkossakin kuusipaikkainen perhekoti, jolloin toimintamme on hallittua ja pystymme pitämään sen paikkana, josta nuoret voivat ammentaa matkaeväitä omaan tarinaansa. Missiomme on tarjota perhearvot vastineeksi laitosmaailman arvoille niille nuorille, joille perhesijoitus on parempi vaihtoehto. Yllättävän monelle sijoitetulle nuorelle Toiskan perhestruktuuri on riittävä keino ohjaamaan elämä raiteilleen. Tämän hetken valinnat määrittävät nuoren tulevaisuuden tarinaa.


Kuvia perhehoidosta