hipsut.png  Tällä yhteisöllä tarjoamme vahvan ja strukturoidun vaihtoehdon nuorten tyttöjen laitossijoituksille.  hipsut.png

Toiskalaisten esittely

Perhekodin isä

Keijo Viertoma - psykiatrian sairaanhoitaja, ET-psykoterapeutti, NLP-trainer

"I don`t understand, I care". Keijo on ymmärtäväinen ongelmien selvittelyssä ja houkuttelee näkemään monia eri näkökulmia. Huumorin avulla tarttuu tiukkoihinkin tilanteisiin.

Perhekodin äiti

Tiina Tuominen - psykiatrian sairaanhoitaja, neuropsykiatrinen valmentaja, työnohjaaja

Toiskan jämpti ja sympaattinen emäntä. Ystävällinen ja suorapuheinen Tiina löytää ratkaisut murheisiin. Etsii asioista aina hyvät puolet ja kannustaa epäröivää.

Ohjaajat

Raine Färm - nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja, vastuu kiinteistöistä ja teknisestä ohjaamisesta

Opetellaanpa lampun vaihto, auton öljyn tarkistus tai taulun kiinnitys seinään niin Raine ohjaa ja kannustaa. ”Teen mitä haluan, muut mitä osaa” on miehen motto. Tällä rauhallisella ja pitkäpinnaisella miehellä riittää osaamista monille eri osa-alueille.

Jenni on ystävä hevosille ja ihmisille, ja auttaa kärsivällisesti ongelmatilanteissa. Hänen tavoista käsitellä ja kuunnella hevosta välittyy aito rakkaus eläintä kohtaan. Jenni toimii hyvänä esimerkkinä ja ystävänä kaikille, ja hänellä on loppumaton halu ja kiinnostus oppia ja opettaa hevosista lisää.

Teea Ekola - sosiaaliohjaaja, sosiaalipedagogisen hevsotoiminnan ohjaaja, mindfullnes tunnetaitovalmentaja, tradenomi, vastaa Toiskan hevostoiminnasta

Teea jaksaa hymyillä, olla aina iloinen ja osaa kuunnella ja olla läsnä jos on murheita. Teea on aina valmis auttamaan ja, jos joku näyttää vielä hapanta naamaa, niin Teea on valmis käyttämään erilaisia terapiamuotoja, näistä mainittavaksi lannanluontiterapia tai ”nukahda hevosen selkään”- terapia.

Kalle Reinikka - sosionomi amk, neuropsykiatrinen valmentaja

Kalle on talon oma poika ja kahden Toiskassa työssäolo vuotensa lisäksi hän on siis kasvanut aikuiseksi Toiskan 21-vuotisen taipaleen aikana. Samalla kun hän nuoruutensa aikana aiheutti kotiväelle huolia ja murheita, hänestä kasvoi rauhallisuutta ympärilleen huokuva nuori mies. Tilaan astuessaan rauhallisuus leijailee mukana ja tarttuu läsnäolijoihin.

Eläkeläinen, avustaa arjessa

Jouko Niemelä - 20-vuotta sitten oli toiskan ensimmäinen ulkopuolinen työntekijä

Jouko tuli Toiskan remmiin aivan alussa. Menetti lähes kokonaan näkökykynsä ja jäi eläkkeelle. Jouko auttelee arjen toimissa, huolehtii puun kannosta, mattojen puristelusta ja kesäisin nurmikon leikkaamisesta. "Isännän paras opettaja aikoinaan". Koneiden hajotessa ei kannata käyttää energiaa hermojen menettämiseen. Sekin energia on syytä suunnata korjaamiseen. Motto: "Kaatuu sitä valtamerilaivojaki". Nuorisolle erinomainen esimerkki positiivisen ajattelun voimasta.


toiskalaiset