SIJAIS- JA JÄLKIHUOLTO

 

 

Sijaishuolto

Olemme seitsemänpaikkainen laitosluvilla toimiva perheyhteistö maaseudun rauhassa ja tarjoamme perhekeskeistä sekä yhteisöllistä sijaishuoltoa lapsille ja nuorille. Tavoitteenamme on, että aika kodissamme antaa parhaat mahdolliset eväät elämään ja valmistelee nuorta käsittelemään elämän mukanaan tuomia kokemuksia ja kääntämään kokemukset omaksi vahvuudekseen. Kasvatuksessa painotamme vastuuta ja vapautta, jolloin nuorella on yksilöllisesti mahdollisuus opetella hallitsemaan omia asioitaan ja mahdollisuus tulla kuulluksi itseään ja yhteisöä koskevissa asioissa.

 

 

 

 

Jälkihuolto

Sijaishuollon päättyessä tarjoamme nuorelle ja nuoren perheelle tukea itsenäistymiseen ja omasta elämästä huolehtimiseen. Toiskan markilla on kaksi jälkihuoltoasuntoa, joissa nuori voi aloittaa itsenäisen elämänsä tutussa ympäristössä tuttujen aikuisten ympäröimänä. Palvelun tavoitteena on auttaa nuorta yksilöllisen jälkihuoltosuunnitelman mukaisesti huolehtimaan omaa elämää koskevista arkisista asioista ja antamaan nuorelle valmiudet itsenäiseen elämään. 


 

 

 

 

 

"Meille Toiskaan sijoitetun nuoren tärkein yhteisö on
oma perhe ja läheiset ihmiset."


Meidän paikkamme nuoren elämässä on tarjota kodikas ja turvallinen ympäristö, perheenomainen tukiverkosto ja ennen kaikkea mahdollisuus vahvistaa suhdetta omaan perheeseen ja yhteisöön ammattilaisten tukemana. Suuretkin muutokset alkavat pienistä teoista ja usein monelle sijoitetulle nuorelle Toiskan perhestruktuuri onkin riittävä keino ohjaamaan elämää raiteilleen.

 

 

slide
slide
slide
slide