“Perhetyö on jaettua nuoren todellisuutta. Sitä että on aidosti kiinnostunut nuoresta ja hänen elämästään”
– Keijo, Toiskan vanhaisäntä
Testinappi
“Toiskassa jokaisen on hyvä hengittää ja olla oma itsensä. Kaikki tulevat kohdatuiksi juuri sellaisena kuin on”
– Kalle, Sijais- ja jälkihuollon vastaava
“Tilamme eläimet ja etenkin hevoset ovat tärkeimpiä työkavereitamme”
– Kalle, Sijais- ja jälkihuollon vastaava
Previous
Next

“Kun pidät huolta tilasta, tila pitää huolta sinusta”

– Lauri Heikkilä, kulttuuriantropologi, Toiskan perheystävä

Toiska on koti ja maatila, jossa eletään ihan tavallista kodin arkea. Toiskassa jokaisen hyvinvointi on avainasemassa aina asiakkaista henkilökuntaan, ja siksi kaikki tilan resurssit onkin valjastettu hyvinvointipalveluiden tuottamiseen. Tilallamme toimii 7-paikkainen laitosluvilla toimiva Perhekoti   Toiska, Voimavaratilan hyvinvointipalvelut sekä Terapeuttinen Talli, joka on Suomen ensimmäinen sote-talli.

Me Toiskan aikuiset olemme moniammatillinen joukko ohjaajia ja aivan tavallisia, tavallista elämää itsekin eläviä aikuisia. Psykiatrinen osaaminen, pitkä kokemus lastensuojelusta, systeeminen toimintamalli sekä sosiaalipedagoginen hevos- ja eläintoiminta ainutlaatuisessa tilaympäristössä ovat työryhmämme vahvuuksia. Toiskassa jokainen – niin lapsi kuin aikuinenkin – saa mahdollisuuden elää ja kasvaa juuri oman näköistänsä elämää.

Toiskassa hevoset kasvattavat ja voimauttavat ihmistä

Toiskassa hevos- ja eläinavusteinen toiminta kuuluu olennaisena osana jokapäiväiseen arkeen. Hevoset kuuluvat meillä asuvien tyttöjen elämään tärkeinä kumppaneina, ystävinä ja kuuntelijoina, mutta myös kasvattajina. Sosiaalihuollon avopalveluiden ja päivätoiminnan ryhmät toimivat päivittäin tallissamme, sekä myös kursseilla ja lisäkoulutuksessa vierailevat hevosalan aktiiviharrastajat ja ammattilaiset.