Tulossa ja menossa

Tältä sivulta sekä Facebookista voi kurkistella uusimmat uutiset ja tapahtumat. 

Tiedote julkaistu 22.5.2023

Elon Sirkus - Taidejuhlaviikko Toiskassa 12.-18.6.2023

Elon Sirkus - Taidejuhlaviikko

MA-SU 12.– 18.6. klo 12 – 18, Voimavaratila Toiska Palonkuja 9-10, Koskenkorva Ilmajoki

Lue tarkempi ohjelma ja kuvaus tapahtuman Facebook-sivulta

Toiskan kesäkauden aloittaa taiteilija Anneli Heikkisen suuri juhlanäyttely: Elon Sirkus. Näyttelyn lisäksi kulttuuriohjelmaa sekä elämyksiä on tilallamme koko viikon ajan suunnattuna koko perheelle (Palonkuja 9-10, Koskenkorva).

Anneli Heikkisen värikylläistä taidetta on ollut Toiskassa esillä nyt kymmenen vuoden ajan. Tämän kunniaksi Anneli taustajoukkoineen pystyttävät laajan ja ennen näkemättömän taidenäyttelykokonaisuuden Toiskan Woimalaan ja Liiveriin. Näiden lisäksi Annelin taideteoksin sisustettu Willa Salmela on avoinna samassa pihapiirissä. Näyttely koostuu kymmenistä värikylläisistä ja eri tekniikoin toteutetuista teoksista.

Viikon aikana ohjelmassa on näyttelyn lisäksi myös avoimia taidepajoja, musiikkiesityksiä, zetori-ajelua, eläinystävien ihastelua ja tietenkin ihana Kaijan Kahvila herkkuineen. Lue tarkempi ohjelma tapahtuman Facebook-sivulta.

Taidenäyttely ja Kaijan Kahvila ovat avoinna koko viikon ma-su klo 12 – 18. Taiteilija Anneli Heikkinen itse on myös tavattavissa tänä aikana. 

Taidenäyttely ohjelmineen on kaikkinensa maksuton. Kahvilassa käy maksuvälineenä sekä kortti että käteinen.

Tavataan luovissa ja iloisissa merkeissä!  Lämpimästi tervetuloa! <3

”Elon Sirkus”
Ilo matkata, kokea ja kohdata.
Hurmaantua ja hullaantua.
Pettyä ja piehtaroida.
Edetä pyörimällä, ryömimällä.
Nousta ja horjahdella.
kokeusten kirjossa, tyylien
rikkaus. Olen ja elän.

-Anneli

 

#Kulttuurin paikka #Taidenäyttely #Voimavaratila #Toiskankesä2023

Tiedote julkaistu 1.11.2022

Sote-talli -hanke tutkii talliympäristöä sote-palveluiden tuottamisen yksikkönä

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on myöntänyt Sote-talli -hankkeelle rahoituksen Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014-2020. Hankkeen aikana tutkitaan, kehitetään ja konseptoidaan sosiaali- ja terveyspalveluja tuottavaa talliyksikköä, eli Sote-tallia. Hankkeessa on mukana Voimavaratila Toiska Oy, Maatalous Tiina Tuominen ja Ilon Kopse. Yritysryhmähanketta hallinnoi Etelä-Pohjanmaan Opisto.

#Sotetalli #Voimavaratila #Hyvinvoivahevonen #Hanke

Tiedote julkaistu 28.7.2022

Toiskan 30v. synttäreitä juhlitaan kaikille avoimessa tilaisuudessa!

Toivotamme Sinut lämpimästi tervetulleeksi juhlimaan kanssamme Toiskan 30 -vuotista taivalta perjantaina 12.8.2022 Voimavaratila Toiskan tilalle Koskenkorvalle (kartta).

Vietämme syntymäpäivää klo 12 – 16 välillä, jolloin voit saapua itsellesi parhaiten sopivaan aikaan. Päivän aikana saamme nauttia toistemme seuran lisäksi myös leppoisasta ohjelmasta, jossa taide, musiikki sekä elämykset eläinten parissa saavat sijansa. Musiikillisesta ilottelusta vastaa taiteilija Jonna Pirttijoki.

Kaijan Kesäkahvila avataan vielä kerran tälle kesää juuri tätä tilaisuutta varten ja kahvila tarjoaakin maistuvan kakkukahvin synttäreiden kunniaksi. Kutsu on avoin ja voit tulla vaikka koko perheen kesken.

Tervetuloa nauttimaan päivästä kanssamme!

T: Tiina, Keijo, Kalle ja koko Toiskan väki <3

Tiedote julkaistu 13.6.2022

Anneli Heikkisen taidenäyttely ja taiteilijatapaaminen Willa Salmelassa

Taidenäyttely Anneli Heikkinen

Tervetuloa näyttelyn avointen ovien päiviin sekä tapaamaan taiteilija Anneli Heikkistä Willa Salmelaan:

  • La 18.6. klo 12:00 – 16:00

Osoite: Voimavaratila Toiska, Palonkuja 9, Koskenkorva. Willa Salmelan taidetalo sijaitsee vanhan punaisen päärakennuksen pihapiirissä.

Siveltimellä ja Sydämellä - taide elämän virrassa

“Taide kuuluu elämän virtaan. Sen paikka on kodeissa, osana ihmisten arkea ja elämää. Siten se voi koskettaa ja antaa voimaansa monissa hetkissä.” – Anneli Heikkinen
Kesä kolkuttelee kovasti jo ovissa sekä ikkunoissa, kun värivoimaisista teoksistaan tunnettu taiteilija Anneli Heikkinen saapuu luoksemme Koskenkorvalle taidetalo Willa Salmelaan.
”Siveltimellä ja sydämellä – Taide elämän virrassa” -näyttely saa jatkoa viime marras- sekä maaliskuun näyttelyistä tuoden nyt iloa ja toivorikkautta kesäämme. Kävijä pääsee elävöitymään Willa Salmelasta löytyvän noin viidenkymmenen teoksen kokoelmasta.

 Voit tutustua tarkemmin taiteilija Anneli Heikkiseen ja aiempaan näyttelyymme täältä.

 Tavataan luovissa ja iloisissa merkeissä!  Lämpimästi tervetuloa!

#Kulttuurin paikka #Taidenäyttely #Voimavaratila #WillaSalmela

 

Tiedote julkaistu 1.6.2022

Toiska täyttää 30 vuotta!

Tänään keskiviikkona 1.6. tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Tiina ja Keijo perustivat pienen perhekodin kotitilalleen Ilmajoen Koskenkorvalle. Tähän päivään mennessä Toiska kattaa alleen hyvinvoinnin moniammatillisen tilakokonaisuuden, jossa tehdään luonto- ja eläinavusteista kasvatus- ja kuntoutustyötä suurella sydämellä kaikkia kunnioittaen.

”On kaunis kevätpäivä, melkein kesä. Kouluvuosi on lopussa, loma edessä. Tätä kirjoittaessa ajelemme jälleen kerran kohti asiakasneuvottelua, perhosia voi olla itse kullakin vatsassa.

On iso vastuu olla vaikuttamassa ihmisen elämään. Nuoren, hänen perheensä ja koko lähiverkoston. Hyvän ja turvallisen tilan luominen ympärille on ensiarvoisen tärkeää. Jokainen haluaa olla hyväksytty ja arvostettu huolimatta siitä, kuinka elämä on mennyt. Pala elämää kanssamme on kuitenkin hyvin lyhyt matka kokonaisuudessa ja siinä tavoitteena on luoda kaaokseen järjestystä, toivoa elämään.

Hienoja muistoja ja tarinoita on paljon, kymmenet vuodet ovat niitä täynnä. Jokainen tarina on arvokas, ne kertovat nuorista, perheistä, meistä ja yhteisistä matkoista kohti tulevaa. Marianne Kiskolan kirjoittamaan teokseen Toiskan Filosofia kokosimme lukuisia näistä tarinoista, paljolti nuorten itsensä kertomina. Siihen on koottu kirjoihin ja kansiin myös tätä meidän ajatusmaailmaa ja toiminnan ydintä, meidän näköistä filosofiaa. Siellä ne ovat tallella myös tuleville uusille polville.

30 vuotta on pitkä aika ihmisen elämässä, puolet omasta iästä. Tekisimmekö jotain toisin, varmasti. Kokemus ja viisaus on hyvästä, mutta muuttuminen on tärkeää kehitykselle. Kuluneesta ajasta olemme hyvin kiitollisia ja ehkä vähän ylpeitäkin. Olemme luoneet tilan, jossa monien ihmisten on hyvä olla. Olemme luoneet tilan, jossa työntekijät voivat toteuttaa itseään ja kehittyä. Olemme luoneet tilan, jossa lapsilla sekä nuorilla on mahdollisuus muutokseen. Olemme luoneet tilan, jossa myös eläinten on hyvä olla.

Yksi hienoimmista saavutuksistamme on ympärillämme soljuva ihmissuhdeverkko, joka on tämän meidän koko toimivan toiminnan takana. Siinä erityisesti hyvä työtiimi on avain kaikkeen, siitä kiitos jokaiselle. Yhdessä jatkamme edelleen kehittämistä rakentaen tilaa, missä ovat läsnä hyvinvointi ja ihmisten kohtaaminen.

Tuleva kesä avaa tilamme jälleen yleisölle, teistä jokaiselle. Kaijan Kesäkahvila on auki kolmatta kesää, heinäkuussa perjantaisin klo 13 -15:00. Tiedossa on siis hienoja kohtaamisia, kuulumisten vaihtoa, puheen sorinaa, sekä tietenkin myös kohtaamisia eläinten kanssa. Eläimet ovat meillä Toiskassa avainasemassa, oikeita terapeutteja ja suuria persoonia. Niiden tavasta toimia olemme oppineet paljon. Tule sinäkin heinäkuussa tutustumaan 😊

Olemme itse saaneet mahdollisuuden elää Toiskassa kolmen sukupolven elämää ensin vanhempina, Salmen ollessa mummana. Nyt saamme itse nauttia isovanhemmuudesta ja tarjota sitä kokemusta lastenlastemme lisäksi myös meillä asuville sekä vieraileville lapsille ja nuorille.

Jos kaikki oppimamme pitäisi laittaa kahteen lainaukseen, olisivat ne nämä: ”Kannattaa elää tänään, ei huomenna eikä eilen” ja ”Kohti ääretöntä ja sen yli”.

Kyllä on mielenkiintoista nähdä, mitä seuraavat 30 vuotta tuovat tullessaan.”

– Tiina ja Keijo

#Perhekotitoiska #Voimavaratila #Juhlanaika #Toiska30v #Kaijankesäkahvila

Tiedote julkaistu 1.6.2022

Odotettu koko perheen Kaijan Kesäkahvila tulee jälleen!

Tarjolla kahvilan maukkaiden leivosten lisäksi kesän iloisia erikoisherkkuja, kuten hevosen tuoksua, raktorin pärinää, puheensorinaa, luontoelämyksiä sekä kulttuuripirskahduksia!

Toivotamme teidät jälleen tervetulleiksi Kaijan odotettuun kesäkahvilaan! Toiskan kesäinen pihapiiri herkkuineen, eläinystävineen ja kulttuurielämyksineen on avoinna kävijöille viitenä heinäkuun perjantaina (1.7.-29.7.) sekä lauantaina 6.8., jolloin toimimme
yhtenä Seitsemän sillan kulttuuripyöräilyn pysäkeistä.

Tarjolla on suolaisia ja makeita herkkuja kahvin, teen tai mehun kera. Erityisruokavaliot on huomioitu. Tänä kesänä meillä käy myös korttimaksu.

Lue kahvilapäivien tarkempi oheisohjelma täältä

Käy reagoimassa myös kahvilan omaan Facebook-tapahtumaan. Näin mahdollisimman moni saa tietoa päivistämme <3

#Kaijankahvila  #Voimavaratila #Toiska30v

Kaijan Kesäkahvila Toiskassa Heinäkuun perjantaisin

Tiedote julkaistu 15.3.2022

Anneli Heikkisen taidenäyttely ja taiteilijatapaaminen Willa Salmelassa

Taidenäyttely Anneli Heikkinen

Tervetuloa näyttelyn avointen ovien päiviin sekä tapaamaan taiteilija Anneli Heikkistä Willa Salmelaan:

  • La 19.3. klo 11:00 – 15:00
  • Su 20.3. klo 11:00 – 15:00

Osoite: Voimavaratila Toiska, Palonkuja 9, Koskenkorva. Willa Salmelan taidetalo sijaitsee vanhan punaisen päärakennuksen pihapiirissä.

Siveltimellä ja Sydämellä - taide elämän virrassa

Pitkän talven jälleen uusi kevät on alkamassa ja värivoimaisista teoksistaan tunnettu taiteilija Anneli Heikkinen saapuu luoksemme Koskenkorvalle taidetalo Willa Salmelaan. ”Siveltimellä ja sydämellä – Taide elämän virrassa” -näyttely saa jatkoa viime marraskuun suuren taidetalon muutostyön jälkeen tuoden nyt iloa ja toivorikkautta puolentusinan aivan uuden teoksen muodossa. Kävijä pääsee elävöitymään uusien töiden lisäksi jo ennestään Willa Salmelasta löytyvän noin viidenkymmenen teoksen kokoelmasta. Voit tutustua tarkemmin taiteilija Anneli Heikkiseen ja aiempaan näyttelyymme täältä.

 Tavataan luovissa ja iloisissa merkeissä!  Lämpimästi tervetuloa!

#Kulttuurin paikka #Taidenäyttely #Voimavaratila #WillaSalmela

 

Tiedote julkaistu 9.2.2022

Toiska avautuu nuoremmille lapsille - 7 ikävuodesta alkaen

Tänä vuonna 30 vuotta täyttävä Koskenkorvalla sijaitseva lastensuojelulaitos Perhekoti Toiska avaa sijaishuollon palvelut aiempaa nuoremmille lapsille. Valmistuneen remontin johdosta Toiskaan ovat jatkossa tervetulleita lapset ja nuoret seitsemästä ikävuodesta alkaen. Jälkihuollon palvelut jatkuvat ja ne neuvotellaan erikseen nuoren tarpeen mukaan.

Tarjoamme lapselle ja nuorelle välittävän, pysyvän ja turvallisen perheyhteisön toiminnallisessa maatilaympäristössä. Työskentelymme kulmakiviä ovat lapsen ja nuoren sekä hänen perheensä arvostava kohtaaminen, turvallisen suhteen luominen, kiintymysperusteinen ja voimavarakeskeinen työote, sekä luonto- ja eläinavusteisuus. Pidämme lapsen suhdetta vanhempiin ja läheisiin tärkeänä. Luomalla suhteen koko perheeseen, voimme mahdollistaa hyvän kehityksen jatkuvan senkin jälkeen, kun sijoitusaika meillä päättyy. Jokaisen sijoituksen alkuun sisältyy dialogisen perhetyön prosessi, jossa työskennellään yhdessä vanhempien kanssa vuorovaikutteisesti ja prosessinomaisesti perheen tilanteen helpottamiseksi ja ratkaisujen löytämiseksi. Tällä luodaan hyvä tila yhteistyölle, sen toteuttavat pitkään perhekotivanhempina toimineet Tiina ja Keijo.

Toiskassa on liki 15 vuotta tehty sosiaalisesti kuntouttavaa ja tunnetaitoja vahvistavaa hevosavusteista työtä lasten ja nuorten kanssa. Palvelu sisältyy Toiskan sijoitusprosessiin ja sitä toteutetaan myös avopalveluna. Toiskan Hevostoiminta on aina tavoitteellista ja suunnitelmallista, sosiaalipedagogiseen viitekehykseen perustuvaa ammattilaisten ohjaamaa toimintaa. Tallissa oivallukset syntyvät kokemuksellisen oppimisen ja kokemusten reflektoinnin kautta. Hevonen osana sosiaalista kuntoutusta motivoi, haastaa ja toteuttaa erilaisia tunteita ja elämyksiä sekä sitouttaa pitkäjänteiseen työskentelyyn. Sote-tallinakin tunnetulle Toiskan Terapeuttiselle Tallille on myönnetty myös Green Care Hoiva- ja Voima- laatumerkit. Merkin myötä olemme lisänneet valikoimaan myös kuntouttavan luonto- ja maatila-avusteisen toiminnan.

Meille on tärkeää, että lapsi kokee olonsa turvalliseksi ja että hän voi luottaa pysyvyyteen moniammatillisen tiimimme aikuisten kanssa. Lapsen etu on, että häntä kasvattavat hyvinvoivat aikuiset. Sen vuoksi meillä kiinnitetään erityistä huomiota työyhteisön hyvinvointiin ja jaksamiseen. Emme tee pitkiä vuoroja, joten arjen ammattilaiset työskentelevät viitenä päivänä joka viikko.

Tervetuloa tutustumaan sekä sijais- että avohuollon toimintaamme. Kerromme mielellämme lisää.

[email protected] / 040 735 7613 / Kalle

#Voimavaratila

Tiedote julkaistu 2.11.2021

Anneli Heikkisen uusi taidenäyttely ja avoimet ovet Willa Salmelassa

Tervetuloa näyttelyn avointen ovien päiviin sekä tapaamaan taiteilija Anneli Heikkistä Willa Salmelaan:

  • To 11.11. klo 14:00 – 18:00
  • Pe 12.11. klo 14:00 – 18:00
  • La 13.11. klo 11:00 – 15:00

Osoite: Voimavaratila Toiska, Palonkuja 9, Koskenkorva. Willa Salmelan taidetalo sijaitsee vanhan punaisen päärakennuksen pihapiirissä.

Taidenäyttely 11. – 13.11.2021 Willa Salmela, Koskenkorva (Palonkuja 9)

Taidenäyttely Anneli Heikkinen

Siveltimellä ja Sydämellä - taide elämän virrassa

”Taide kuuluu elämänvirtaan. Sen paikka on kodeissa, osana ihmisten arkea ja elämää. Siten se voi koskettaa ja antaa voimaansa monissa hetkissä.” – Anneli Heikkinen

Värivoimaisesta ja iloa pirskahtelevasta taiteestaan tunnettu taiteilija Anneli Heikkinen rakentaa uudistetun näyttelykokonaisuuden Koskenkorvalle taidetalo Willa Salmelaan. ”Siveltimellä ja sydämellä – Taide elämän virrassa” -näyttely tuo kahdesta kolmeenkymmentä uutta teosta talon kävijöiden ulottuville. Erityisen tästä taidetalon näyttelystä tekee se, että Heikkisen visuaalisesti vaikuttava ja värikylläinen taide on saumaton osa koko talon sisustusta ja näin myös osa Voimavaratilan yhteisön sekä asiakkaiden arkea.

Heikkisen taide on kuulunut olennaisena osana Willa Salmelan sisustukseen jo vuodesta 2017 lähtien, ja tätä ennen hänen töitään on nähty Toiskan tilan eri rakennuksissa laajalti jo vuodesta 2012 saakka. Willa Salmelaan teoksia on kertynyt kolmenkymmenen taidevuoden ajalta talon kahteen asuinkerrokseen jo liki kuusikymmentä, joista noin puolet tulee olemaan tulevan taidesisustusviikon jälkeen kokonaan uusia ja myös ennen näkemättömiä. Uudessa näyttelyssä vuodenajat ja luonnon visuaaliset elementit elävät ja vaihtavat tunnelmaa huoneesta toiseen astuttaessa. Töiden kerroksellisuus, värien kirkas loisto ja vivahteet koskettavat. Katsojalleen näyttely antaa elämyksellisen ja voimauttavan hetken: Hetken, jossa voi eläytyä ja elämystyä – kohdata värivoiman kaikkine ulottuvuuksineen.

ANNELI HEIKKINEN

Kuvataide on Heikkisen elämäntyö ja voimanlähde. Hän on tehnyt taidetta työkseen yli 40 vuoden ajan. Jo pienestä pitäen Heikkinen on ollut kiinnostunut kaikesta visuaalisuudesta. Tämä kiinnostus johti naisen nopeasti taiteen polulle – polulle, jota hän tulisi kulkemaan suurella palolla koko loppuelämänsä.

Taide on ollut aina vahvasti läsnä Heikkisen elämässä. Hän asui ja esiintyi Pohjanmaalla 30 vuotta, toimien Kurikan yläasteen ja lukion kuvataideopettajana. Heikkinen on ollut mukana näyttelytoiminnassa aina 60-luvun lopulta saakka. Taiteilijan teoksia voi nähdä tällä hetkellä Willa Salmelan lisäksi mm. tunnelmallisessa Kahvila Siirissä Lempäälässä. 

Kotigalleria Valo ja Varjo – Anneli Heikkinen

#Kulttuurin paikka #Taidenäyttely #Voimavaratila

 

Uutinen 28.10.2021

Mikael Pentikäinen vieraili Toiskassa

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen seurueineen kyläili luonamme Toiskan tilalla 28.10.2021. Vierailu oli osa Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien ja Ilmajoen Yrittäjien järjestämää yritysvierailua. Oli hienoa päästä esittelemään tätä meidän tapaa toimia ja ajatella, vaikkakin aika meni yhtäkkiä ja varmasti puolet jäi vielä kertomattakin. Keskustelua ja hyvää ajatusten vaihtoa herätti arjen työmme lisäksi mm. sote-uudistuksen myötä tulevat hyvinvointialueet ja lastensuojelun lakipykälät.

Osana vierailua kävimme tutustumassa myös tallin puolella hevostemme kanssa tehtävään työhön ja paratiisitarhaamme.  Kiitokset koko väelle ja Ilmajoen Yrittäjät tärkeän päivän järjestämisestä.