Ohjelmassa joka kerta

 • Kahvila, josta löytyy niin suolaista kuin makeaakin syötävää sekä kahvia, teetä ja muita virvokkeita.
 • Itse tapahtuman emäntä, Kaija-aasi, ottaa kaverinsa Maija-aasin kanssa vastaan haleja ja rapsutuksia Woimalan pihassa
 • Myös muita Toiskan eläinystäviä saattaa piipahtaa paijattavaksi
 • Keppihevosrata ja pihapelejä
 • Hauska koko perheen valokuvasuunnistus

1.7. Vanhoja vekottimia, Peräkontti- ja Vilttikirppis

Pärinää ja ruksutusta, paukahduksia ja puksutusta saattaa kuulua vähän kauemmaskin, kun kesän ensimmäisessä kahvilassa tallimme edusta täyttyy vanhoista kulkuneuvoista, vekottimista ja autoista. 

Samaan aikaan tallin pihassa ja kahvilan nurmialueella järjestetään… 

Kaijan Peräkontti- ja Vilttikirppis

Mikäli haluat tulla itse myyjäksi,  ennakkoilmoittautumisia voi laittaa Tarulle sähköpostilla: aronen.taru(a)gmail.com tai viestillä: Toiskan facebook/instagram-sivujen kautta. Varaudu maksamaan 5e paikkamaksu (käteisellä ja kortilla) paikanpäälle saapuessasi. Paikalle voi saapua klo 12:30 alkaen. Vilttikirppiksessä on säävaraus, mutta peräkontilla voidaan kirppistellä sateenkin sattuessa.

Tule mukaan siemailemaan kupponen kahvia, kuuntelemaan vanhanajan ruksutusta ja pärinää, sekä tekemään hyviä kirppislöytöjä.   

8.7. Vapaaehtoistyö

Tule tutustumaan Toiskassa tapahtuvaan vapaaehtoistyöhön ja Priima ry:n toimintaan hevosten, muiden eläinten ja luonnon hyvinvoinnin parissa.

Kävijät pääsevät tutustumaan vapaaehtoisityöhön ihan käytännössä ja saavat tulla kanssamme mm. katsomaan ja hoitamaan kaneja, kanoja sekä hevosia. Ahkerimmat voivat tarttua talikon varteen ja osallistua kuuluisaan Kaijan Kakkakökkään. Samalla voi käydä keräämässä vähän hyvää kasvimaan lannoitetta kotiinkin vietäväksi 😉 

Tilan vapaaehtoisena pääset myös tekemään erilaisia huolto- ja kunnostustöitä. Niitä pääsee tänään kokeilemaan mm. pihamme penkkejä maalaamalla. Samalla pääset tutustumaan meillä jo toimiviin vapaaehtoisiin ja kuulemaan, mitä kaikkea he ovat päässeet kokemaan.

Kahvilassa vierailevina tähtinä meillä on vapaaehtoistoimintaansa esittelemässä myös MLL Ilmajoki / Perhetalo Aurinkoinen, Etelä-Pohjanmaan Kaverikoirat sekä SPR, joka pystyttää Toiskaan nallesairaalan. 

Nallesairaalassa lapset ja lapsenmieliset pääsevät opettelemaan ensiaputaitoja leikin avulla. Sairaalassa hoidetaan erilaisia vammoja nyrjähdyksistä tassun murtumiin. Lapsi voi ottaa oman pehmolelunsa mukaan hoidettavaksi ja saa arvokkaita ensiaputaitoja leikin lomassa.

15.7. Luonto ja Green Care

Luonto on meille suomalaisille hyvin tärkeä voimaa antavana ja virkistävänä elementtinä. Toiskassa sillä on erityinen paikkansa myös kuntouttavana tekijänä. Puhummekin Toiskan Green Care -palveluista, joita ovat kaikki meidän eläin-, luonto-, ja hevosavusteiset palvelumme.

Tule tutustumaan luontolähtöiseen toimintaamme, lähde mukaan tekemään rentouttavia metsämieli-harjoituksia luontopolulle. Istahda hetkeksi nuotiomakkaralle sekä pannukahveelle nautiskelemaan rauhallisesta kesäpäivästä laavullamme.

Mukana päivässä kanssamme on Päivi Aronen, joka opettaa meille miten puutarhan ja luonnon kukista voi solmia kauniita kimppuja.

22.7. Talli ja maatila

Toiskan Terapeuttinen Talli on Toiskan tilalla toimiva moderni ja turvallinen hevos- sekä luontolähtöiseen sosiaaliseen kuntoutukseen erikoistunut talli, eli sote-talli. Tervetuloa tutustumaan tallimme toimintaan, Toiskan luomumaatilaan ja kaikkiin tilamme eläimiin. 

Käymme tutustumassa hevosten elämään paratiisitarhassa, pyörömaneesissa sekä tallissa. Kävijä pääsee tutustumaan myös kuntoutusta tekeviin eläimiin ja kuntouttaviin palveluihimme. Teemme työnäytöksiä picadero-työskentelystä. Picadero-työskentely on meillä tehtävään sosiaalipedagogiseen hevostoimintaan kuuluva tunnetaidon ja kehotietoisuuden keskeinen työskentelymenetelmä. 

Halukkaat pääsevät mukaan hoitamaan tilamme eläimiä ja siivoamaan tarhaa. Kokeilemaan pääsee myös muita luomutilan hommia tilanteen ja sään salliessa.

Zetori kärryineen ajeluttaa halukkaita tervehtimään highland-lehmiä laidunalueelle. 

Aistiaitassa pääsee testaamaan omia tunto- ja hajuaisteja maatilalta ja kodista tuttujen tuoksuja ja tuntoja arvuuttelussa.

29.7. Taide ja kulttuuri

Kulttuuri ja taide monissa eri muodoissaan elähdyttää, virkistää, voimauttaa ja mahdollistaa erilaisten tunteiden kokemista sekä käsittelyä. Toiskassa sillä onkin tärkeä paikkansa niin arjessa kuin juhlassa. Tällä kertaa Kaijan kahvilassa päästään nauttimaan taiteesta ja kulttuurista sekä talon oman taiteen että vierailijoidemme ansiosta.

Willa Salmelassa

 • Värikylläisestä taiteestaan ja positiivisesta asenteestaan tunnetun Anneli Heikkisen taidenäyttelyn avoimet ovet taidetalo Willa Salmelassa.

Woimalan Liiverissä

 • Eläin- ja luontoaiheisia maalauksia erilaisiin esineisiin yhdistävä taiteilija Triin Jürisaar tuo taidekokoelmansa: ”Luonto sahanterillä” sekä nahkakäsitöiden esittelyn luoksemme. Tämä pieni kokoelma on vuosina 2021 ja 2022 muun muassa valmistunut luonto aiheiset teokset sahanterillä. Sahanterä on jo itsessään voimakas esine, kertoo jokaiselle jotakin, itselle paljon. Eritoten ihmisten ja luonnon välisestä suhteesta.”

 • Noora Raskila, Laululinnun musiikkitalolta laulattaa perheen pieniä ja vähän isompiakin toiminnallisessa lauluhetkessä 

 • Riku Rantosen realistisia aiheita kuvaava lyijy- ja värikynätöiden kokoelma

Woimalan salissa (kahvilatila)

 • Hätkähdyttävistä maisemakuvistaan tunnetun valokuvaaja Anssi Kaunismäen (Beautifulhill Photography) puhutteleva valokuvateoskokoelma
 • Lauri Keltaniemen valokuvateokset videokoosteena
 
Näiden lisäksi suosittelemme tutustumaan tilallamme sijaitseviin Rakkauspajuihin sekä värikkäisiin Äkäputkiin. 
 
Aistiaitta on jälleen myös avoinna ja siellä kävijä pääsee testaamaan omia aisteja tuttujen maatilan ja kodin tuoksujen ja tuntojen parissa.

6.8. Seitsemän sillan kulttuuripyöräily

Vuosittain elokuussa järjestetään kaikille avoin Seitsemän sillan kulttuuripyöräilytapahtuma, jolloin Ilmajokiset haastavat ihmiset hyppäämään pyörän selkään ja tutustumaan yli 500-vuotiaan Ilmajoen valtakunnallisesti arvokkaaseen kulttuurimaisemaan sekä tarinoihin kulttuuriperinnön takana.

Toiska on yksi päivän pyöräilyreitin käyntikohteista.

Päivän aikana Toiskassa voi…

 • Nautiskella kahvilassa tarjolla olevista herkuista sekä virvokkeista.
 • Piipahtaa Anneli Heikkisen ainutlaatuisessa taidenäyttelyssä Willa Salmelassa. Vapaa pääsy. 
 • Tavata luomumaatilan pihapiirissä oleilevia hevosia, aaseja, pupuja, kanoja, lampaita, high land-hiehot, kissoja ja koiria
 • Viihtyä pihapelien parissa
 • Lapsille järjestetään omaa kesäistä puuhaa

Huom! Otamme huomioon korona-ajan rajoitukset – kahvilan ja taidetalon tilat ovat väljät. Tulethan vain terveenä!

Tervetuloa viihtymään! <3