Kaijan Kesäkahvila heinäkuun perjantaisin Toiskassa

Kaijan Kesäkahvilan ohjelma

Ohjelmassa joka kerralla

 • Kaijan Kahvila, joka on auki klo 13 – 16.  Valikoimasta löytyy niin suolaista kuin makeaakin syötävää sekä kahvia, teetä ja muita virvokkeita.
 • Itse tapahtuman emäntä, Kaija-aasi, ottaa kaverinsa Maija-aasin kanssa vastaan haleja ja rapsutuksia Woimalan pihassa
 • Myös muita Toiskan eläinystäviä saattaa piipahtaa paijattavaksi kahvilalle ja lisäksi tilan alueella saa vapaasti käydä eläimiä katselemassa
 • Värikylläisestä taiteestaan ja positiivisesta asenteestaan tunnetun Anneli Heikkisen taidenäyttelyssä on avoimet ovet taidetalo Willa Salmelassa.
 • Aistiaitta, jossa pääsee tuoksuttelemaan ja tunnustelemaan maatilalta ja kodista tuttuja tuoksuja ja materiaaleja

   

 • Suosittu Zetori-ajelutus. Hyppää kyytiin ja köröttele peltomaisemiin

 • Keppihevosrata ja pihapelejä
Hevonen vetää kärryjä Toiskassa

7.7. Talli ja maatila

Toiskan Terapeuttinen Talli on Toiskan tilalla toimiva moderni ja turvallinen hevos- sekä luontolähtöiseen sosiaaliseen kuntoutukseen erikoistunut talli, eli sote-talli. Tervetuloa tutustumaan tallimme toimintaan, Toiskan luomumaatilaan ja kaikkiin tilamme eläimiin. 

Käymme tutustumassa hevosten elämään paratiisitarhassa, pyörömaneesissa sekä tallissa. Kävijä pääsee tutustumaan myös kuntoutusta tekeviin eläimiin ja kuntouttaviin palveluihimme. 

Teemme työnäytöksiä picadero-työskentelystä. Picadero-työskentely on meillä tehtävään kuntouttavaan hevostoimintaan kuuluva tunnetaidon ja kehotietoisuuden keskeinen työskentelymenetelmä. 

Halukkaat pääsevät mukaan hoitamaan tilamme eläimiä. Harjaamaan, hoitamaan ja siivoamaan tarhaa. Kokeilemaan pääsee myös muita luomutilan hommia tilanteen ja sään salliessa.

Zetori kärryineen ajeluttaa halukkaita tervehtimään highland-lehmiä laidunalueelle. 

Aistiaitassa pääsee testaamaan omia tunto- ja hajuaisteja maatilalta ja kodista tuttujen tuoksuja ja tuntoja arvuuttelussa.

14.7. Taide ja kulttuuri

Kulttuuri ja taide monissa eri muodoissaan elähdyttää, virkistää, voimauttaa ja mahdollistaa erilaisten tunteiden kokemista sekä käsittelyä. Toiskassa sillä onkin tärkeä paikkansa niin arjessa kuin juhlassa. Tällä kertaa Kaijan kahvilassa päästään nauttimaan taiteesta ja kulttuurista sekä talon oman taiteen että vierailijoidemme ansiosta.

Willa Salmelassa

 • Värikylläisestä taiteestaan ja positiivisesta asenteestaan tunnetun Anneli Heikkisen taidenäyttelyn avoimet ovet taidetalo Willa Salmelassa.

Ohjelma tarkentuu kevään 2023 aikana 

 • Mukana on teoksia sekä vierailevilta taiteilijoilta kuin myös talon omilta asukkailta ja työntekijöiltä

 
Näiden lisäksi suosittelemme tutustumaan tilallamme sijaitseviin Rakkauspajuihin sekä värikkäisiin Äkäputkiin
 
Aistiaitta on jälleen myös avoinna ja siellä kävijä pääsee testaamaan omia aisteja tuttujen maatilan ja kodin tuoksujen ja tuntojen parissa.
Anneli Heikkisen punasävyinen teos
villikukkia pellolla Toiskassa

21.7. Luonto ja Hyvinvointi

Luonto on meille suomalaisille hyvin tärkeä voimaa antavana ja virkistävänä elementtinä. Toiskassa sillä on erityinen paikkansa myös kuntouttavana tekijänä. Toiskan Terapeuttisen Tallin luonto- ja eläinavusteisia sosiaalisen kuntoutuksen palveluja tarjotaan sosiaalihuollon, mielenterveyden ja kehitysvammatyön palveluina. Ammatillisena ja tavoitteellisena kuntouttavana toimintana luontohyvinvoinnilla voidaan edistää ja ylläpitää ihmisen hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. 

Tule tutustumaan luontolähtöiseen toimintaamme. Voit nautiskella luontoympäristöstämme sekä kahvilasta itsenäisesti tai voit tulla mukaan tekemään pieniä luontohyvinvoinnin harjoituksista. Lähde tekemään rentouttavia metsämieli-harjoituksia luontopolulle tai osallistu läsnäoloharjoituksiin puutarhassa. Pihalla ohjataan monille lapsuudesta tuttuja perinteisiä liikuntaleikkejä.  

Huom. ohjelma tarkentuu vielä kevään aikana.

28.7. Hyvän tekeminen ja vapaaehtoistyö

Tule tutustumaan Toiskassa tapahtuvaan vapaaehtoistyöhön ja Priima ry:n toimintaan hevosten, muiden eläinten ja luonnon hyvinvoinnin parissa.

Kävijät pääsevät tutustumaan vapaaehtoistyöhön ihan käytännössä ja saavat tulla kanssamme mm. katsomaan ja hoitamaan kaneja, kanoja sekä hevosia. Ahkerimmat voivat tarttua talikon varteen ja osallistua kuuluisaan Kaijan Kikkarekökkään. Samalla voi käydä keräämässä vähän hyvää kasvimaan lannoitetta kotiinkin vietäväksi 😉 

Tilan vapaaehtoisena pääset myös tekemään erilaisia huolto- ja kunnostustöitä. Niitä pääsee tänään kokeilemaan mm. pihamme penkkejä maalaamalla ja oman ötökkähotellin rakentamalla. Samalla pääset tutustumaan meillä jo toimiviin vapaaehtoisiin ja kuulemaan, mitä kaikkea he ovat päässeet kokemaan.

Kaijan Kahvilahenkilökuntaa kesällä 2022 Toiskassa
Kissa istuu aidalla pellon laidalla Toiskassa

Elokuussa: Seitsemän sillan kulttuuripyöräily

Vuosittain elokuussa järjestetään kaikille avoin Seitsemän sillan kulttuuripyöräilytapahtuma, jolloin Ilmajokiset haastavat ihmiset hyppäämään pyörän selkään ja tutustumaan yli 500-vuotiaan Ilmajoen valtakunnallisesti arvokkaaseen kulttuurimaisemaan sekä tarinoihin kulttuuriperinnön takana.

Päivämäärä tapahtumalle varmistuu myöhemmin ja Toiska on yksi päivän pyöräilyreitin käyntikohteista. 

Päivän aikana Toiskassa voi…

 • Nautiskella kahvilassa tarjolla olevista herkuista sekä virvokkeista.
 • Piipahtaa Anneli Heikkisen ainutlaatuisessa taidenäyttelyssä Willa Salmelassa. Vapaa pääsy. 
 • Tavata luomumaatilan pihapiirissä oleilevia hevosia, aaseja, pupuja, kanoja, lampaita, high land-hiehot, kissoja ja koiria
 • Viihtyä pihapelien parissa
 • Lapsille järjestetään omaa kesäistä puuhaa

Tervetuloa viihtymään! <3