Priima Ry:n seuraava vapaaehtoistyön koulutus alkaa jälleen maaliskuussa 2023! 

Kevään koulutuspäivät ovat: la 25.3., su 23.4. ja la 29.4. klo 9-12

Tule tekemään kanssamme hyvää ja hae mukaan! 💚

Priima Ry luontohyvinvointia edistämässä

Yhteys luontoon sekä eläimiin tutkitusti elvyttää, eheyttää, piristää ja lisää onnellisuuttamme. Se toimii myös sairauksien ennaltaehkäisyyn ja tutkitusti vähentää sairastavuutta ylipäätään. Luonnon läheisyys arjessa ja jo pienetkin hetket luonnon parissa, vaikkapa kissaa silitellen ja aaseja syöttäen lisäävät nopeasti koettua hyvinvointia. 

Luontoympäristöt ovat mielestämme arvokkainta mitä meillä on ja mihin pystymme yhdessä vaikuttamaan pienilläkin teoilla. Siksi haluamme pitää huolen luonnosta, jotta voimme nauttia siitä aina edelleen jatkossakin. Näin tuemme, luomme ja nautimme hyvinvointia yhdessä: Luonto ja me 💚

Priima Ry:n tarkoituksena on edistää, kehittää ja tutkia:
 
-luonnon, eläinten ja ihmisten hyvinvointia
-hevosavusteisia toimintoja
-maatiloilla ja luonnossa tuotettavia Green Care -palveluja
-maaseudun kulttuuria hyvinvoinnin lisääjänä
 
Lisäksi yhdistyksen tarkoituksena on tukea ja kehittää hyvinvoinnin tuottajien ja maatilojen yhteistyötä sekä muuta verkostoitumista. 
 
Haluamme myös lisätä yleistä tietämystä maatila-, luonto- ja hyvinvointiavusteisten palveluiden tehokkuudesta ja tuottamisesta sekä kehittää alan yleisiä toimintaedellytyksiä.
 
Priima ry toimii tällä hetkellä ensisijaisesti Voimavaratila Toiskan ainutlaatuisella tila-alueella edistäen ja ylläpitäen luonnon ja tilan eläinten hyvinvointia. Vapaaehtoistoimintamme käynnistettiin vuonna 2021.
 
💚 Tule sinäkin tekemään kanssamme hyvää! 💚
"Hevosystävänä olen oppinut tosi paljon uutta hevosta arvostavasta toimintatavasta"

Tule mukaan vapaaehtoiseksi!

Onko sinulla intoa päästä tekemään itseä kiinnostavia asioita hyvässä porukassa? Oletko innokas taiteilija tai onko eläinten kanssa toimiminen intohimosi? Tykkäätkö ratsastaa tai ajaa? Priima ry hakee yhdessä Voimavaratila Toiskan kanssa vapaaehtoistyöntekijöitä tilalle! Priima ry.:n vapaaehtoisena pääset toimimaan omien vahvuuksiesi mukaan Toiskan Terapeuttiselle tallilla ja Voimavaratilalla.
 
Priima ry ilmoittaa tulevista koulutuksistaan tällä sivulla sekä somessa. Jos olet toiminnasta kiinnostunut, voit laittaa Tarulle viestiä ja kertoa itsestäsi lisää: [email protected].
 

Vapaaehtoisuus luontohyvinvoinnin parissa

Vapaaehtoisuus meillä tarkoittaa omista kiinnostuksen kohteista kumpuavaa toimintaa, josta on Voimavaratilalle, sen ihmisille, eläimille ja luonnolle paljon iloa ja apua. Vapaaehtoisena tulet osaksi hyvinvointia tuottavaa tiimiä ja olet mukana kehittämässä tilaa.
 
→ Voit tulla mukaan Toiskan järjestämiin kökkiin eli talkoisiin (näistä ilmoitamme mm. Facebook-tapahtumissa)
→ Kesäkaudella voit osallistua vapaaehtoisena Kaijan Kesäkahvilapäiviin
→ Tai voit käydä säännöllisesti työskentelemässä kanssamme ympäri vuoden.
 
Hevos- ja eläinystäviltä vapaaehtoisilta edellytämme säännöllisiä käyntejä, eläinten hyvinvoinnin takaamiseksi. Hevosten kanssa voit ratsastaa ja harrastaa maastakäsittelyä sekä muuta aktivoivaa toimintaa oman osaamisen ja mieltymysten mukaan. Toiskassa järjestetään myös erilaisia koulutuksia ja kursseja, joissa pääset oppimaan aivan uutta alan ammattilaisten ohjaamana omakustanteisesti.
 
 

Priiman vapaaehtoisena voit esimerkiksi:

– Leipoa
– Kerätä puutarhan satoa
– Hoitaa eläimiä
– Osallistua kökkiin: tarhansiivous, tallin pesu, aitatalkoot…
– Liikuttaa hevosia
– Osallistua tapahtumien suunnitteluun ja järjestämiseen: pikkujoulut, Kaijan Kesäkahvila…
– Valokuvata esim. tapahtumissa
– Kutoa villasukkia
– Tuottaa taide-elämyksiä
…ja paljon muuta! Voimavaratilan puitteet ovat loistavat monenlaiseen luomiseen ja tekemiseen. Mitä sinä haluaisit tehdä, ehdota meille?

Hae mukaan jo tänään!

Kysy lisää tai hae suoraan mukaan vapaamuotoisella hakemuksella. Kerro meille hieman itsestäsi ja siitä, mitä haluaisit vapaaehtoisena tehdä. Kaikkiin hakijoihin otetaan yhteyttä ja kutsutaan haastatteluun Tule siis mukaan vapaaehtoiseksi tekemään tärkeää työtä eläinten ja luontohyvinvoinnin parissa! 

Taru Aronen

[email protected]