Sijaishuolto

Olemme seitsemänpaikkainen laitosluvilla toimiva perheyhteisö maaseudun rauhassa ja tarjoamme perhekeskeistä sekä yhteisöllistä sijaishuoltoa 12–17 -vuotiaille tytöille. Tavoitteenamme on, että aika kodissamme antaa parhaat mahdolliset eväät elämään ja valmistelee nuorta käsittelemään elämän mukanaan tuomia kokemuksia ja kääntämään ne omaksi vahvuudekseen. Kasvatuksessa painotamme vastuuta ja vapautta, jolloin nuorella on yksilöllisesti mahdollisuus opetella hallitsemaan omia asioitaan ja mahdollisuus tulla kuulluksi itseään ja yhteisöä koskevissa asioissa.

Jälkihuolto

Sijaishuollon päättyessä tarjoamme nuorelle ja nuoren perheelle tukea itsenäistymiseen ja omasta elämästä huolehtimiseen. Toiskassa on yhteensä neljä jälkihuollon paikkaa. Näin nuori voi aloittaa itsenäisen elämänsä tutussa ympäristössä tuttujen aikuisten ympäröimänä. Palvelun tavoitteena on auttaa nuorta yksilöllisen jälkihuoltosuunnitelman mukaisesti huolehtimaan omaa elämää koskevista arkisista asioista ja antamaan nuorelle valmiudet itsenäiseen elämään.

Ota yhteyttä

Kalle Reinikka
kalle.reinikka@toiska.net
040 735 7613

Meille Toiskaan sijoitetun nuoren tärkein yhteisö on oma perheensä ja läheiset ihmiset.

Meidän paikkamme nuoren elämässä on tarjota kodikas ja turvallinen ympäristö, perheenomainen tukiverkosto ja ennen kaikkea mahdollisuus vahvistaa suhdetta omaan perheeseen ja yhteisöön ammattilaisten tukemana. Suuretkin muutokset alkavat pienistä teoista ja usein monelle sijoitetulle nuorelle Toiskan perhestruktuuri onkin riittävä keino ohjaamaan elämää raiteilleen.